Aanleg

Zodra u ons heeft laten weten dat u uw tuin door ons wilt laten aanleggen, gaan we het werk in detail voorbereiden. Na de definitieve opdrachtbevestiging kunnen we dan – natuurlijk in overleg met u – de werkzaamheden inplannen. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van de afgesproken werkperiode.

De werkwijze per tuin kan uiteraard verschillen i.v.m. de bereikbaarheid, grootte en uitvoering van de tuin.

Allereerst zal eventueel te verwijderen materiaal indien nodig worden afgevoerd en gestort, zoals grond, stenen , tegels, hout, snoeiafval en oude beplanting. Indien mogelijk en noodzakelijk kan dit machinaal gebeuren d.m.v. een kleine graafmachine en een zgn. rupsdumper en anders gebeurt dit met de hand en met kruiwagens

Dan kunnen grondwerkzaamheden worden aangepakt, zoals het leggen van het zandbed voor de bestrating en eventueel het graven van een vijver. Daarna kunnen de banden geplaatst worden, de bestrating gelegd de vijver gemaakt en de bloemborders met potgrond gevuld. Ook bouwwerken als tuinhuisjes, beschoeiing, muurtjes, pergola’s schuttingen en poorten worden nu gerealiseerd. Indien gewenst kunnen verlichting en/of beregening geïnstalleerd worden.

De tuin is bijna klaar, op de beplanting na. Als het seizoen het toestaat, wordt een grasveld aangelegd en worden de planten   in de grond gezet volgens het beplantingsplan. Vaste planten worden in potten geleverd en kunnen, zolang de grond niet is bevroren, het hele jaar door geplant worden. Bomen, hagen en heesters, die vaak met kluit of kale wortel geleverd worden kunnen daardoor alleen buiten het groeiseizoen geplant worden. In de pot gekweekt kan dit weer het hele jaar door behalve bij vorst.

Een half jaar na oplevering van de tuin nemen we nog eens contact met u op. Staat alles er goed bij?

Mocht er nu ondanks onze zorg bij de aanleg nog iets rechtgezet moeten worden dan zorgen we daar voor.  Wij willen u kwaliteit en dus een echte Vakwerk Tuin leveren.