Hoor de wind waait door de bomen!

Een tuin kan eigenlijk niet zonder boom. Een boom vormt als het ware het plafond of het dak van de tuin en zorgt voor een beschut gevoel. Een strategisch geplaatste (vorm)boom is een ideaal anti-inkijkscherm en in de schaduw van een boom zit je veel fijner dan in de schaduw van een parasol of zonnescherm.

Daarnaast zorgt een boom voor een mooie, steeds wisselende lichtval in de tuin waardoor het geheel spannender en interessanter wordt. In het ontwerp van de tuin zijn vaak 1 of meer bomen nodig om evenwicht of diepte te krijgen, soms is in de hoogte een sterk verticaal of horizontaal accent nodig (dakplataan of dakmoerbei, leilinde of leipeer). Een sterk groenblijvende verticale lijn wordt verkregen d.m.v. het planten van een italiaanse cypres. Dit alles geldt ook voor kleinere tuinen.

Mocht u bang zijn dat een boom uw tuin kleiner doet lijken, vrees niet, een boom (of iets anders waar u onderdoor kunt kijken) geeft juist meer diepte aan uw tuin.

Het is wel van belang dat u een boom kiest die qua grootte en groeiwijze geschikt is voor uw tuin en die de juiste eigenschappen bezit voor het doel dat u wilt bereiken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s